Kaaos käsissä vai peukaloita pyöritellen?

Matti oli saanut esimieheltään tehtävän: järjestäpä henkilöstölle oikein kaikkien aikojen kesäpäivät. Tunnollisena työntekijänä Matti tarttui toimeen. Hän naputteli omia töitään ja samalla vähän väliä hoiteli jonkin juhlajärjestelyjen tehtävän pois alta. Työkavereilleen hän naurahti viettävänsä enemmän aikaa Googlessa ohjelmatoimistojen ja pitopalveluiden sivuilla kuin työtehtäviensä parissa.

Viikko ennen juhlia Matti heräsi hikisenä kesken unien sydän kurkussa. Samperin samperi, kutsut ovat unohtuneet! Paniikissa hän mietti, että pitääkö nousta saman tien tietokoneen ääreen vai uskaltaako tässä nyt silmänsä hetkeksi vielä ummistaa. Ei uskaltanut. Matti nousi ylös, kirjoitti kutsuviestin yön pikkutunteina ja lähetti sen vieraille. Toivottavasti kaikki huomaavat tulla paikalle!

Myös muita hankintoja Matti joutui tekemään viime tipassa ja suurimman osan turhan kovalla hinnalla. Lähes joka yö Matti näki painajaisia siitä, että oli unohtanut hankkia jotakin tärkeää, ja väsymyksestä johtuen hän kulki töissä haamun lailla, eikä saanut mitään aikaiseksi.

Juhlapäivän aamuna Matin puhelin soi. Tilaisuuden juontajaksi tilattu julkkis siellä ilmoitti, että on sairastunut, eikä pääsisi paikalle. Matti yritti löytää uuden juontajan, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Eihän kukaan edes vastannut hänelle lukuisista yrityksistä huolimatta.

Juhlapaikalla Matti juoksi hiki hatussa paikasta toiseen varmistelemassa, että kaikki rakentuu sovitusti. Myös juhlat menivät Matilta täysin sumussa, kun hän yritti toimia seremoniamestarina ja ratkoa, miksi bändin kaiuttimet eivät toimi. Työkaverit lähtivät juhlista iloisina jatkamaan iltaa, kun Matti jäi huolehtimaan, että tila tyhjenee sovitusti.

Seuraavana päivänä Matti oli aivan poikki. Hän siivoili juhlien jälkiä ja mietti samalla, kuinka pomo varmasti arvostaisi hänen ponnistelujaan. Olihan hän saanut juhlat järjestettyä.

”Matti! Miten juhlien budjetti on voinut ylittyä tällä tavalla!” kuului esimiehen kantava ääni toimiston toiselta laidalta.

”En varmasti järjestä enää ikinä juhlia”, Matti vannoi mielessään.

Tapahtumallinen, hyvä tapahtumahaltija

Maija oli saanut esimieheltään tehtävän: järjestäpä henkilöstölle oikein kaikkien aikojen kesäpäivät. Maija laittoi siltä istumalta viestiä Tapahtumallisen tiimille. Nyt tarvittaisiin apua.

Kuin taikasauvan heilautuksella Tapahtumallinen pani pyörät pyörimään. Tapahtumallinen auttoi tavoitteiden asettamisessa, ideoi hauskan mutta selkeän ja informatiivisen kutsun, joka innostaisi ihmiset saapumaan juhliin.

Juhlille tehtiin suunnitelma ja keksittiin teema. Pian hankinnatkin oli jo tehty. Ammattiostajina Tapahtumallisen tiimi pystyi tekemään ostoksia kustannustehokkaasti, sillä hyvät yhteistyökumppanit tarjoavat laadukkaita palveluita sopivalla hinnalla.

Hieman Maijaa stressasi, järjestyykö kaikki nyt varmasti. Hän nappasi puhelimen käteensä.

”Kyllä, kaikki on kunnossa”, Tapahtumallisen tiimi rauhoitteli luurin toisessa päässä. Maija huokaisi hyvillään ja jatkoi omia töitään.

Juhlapäivän aamuna Maija kävi kampaajalla. Työkavereiden kesken järjestettiin etkot ja virittäydyttiin tunnelmaan. Kun Maija saapui juhlapaikalle, kaikki oli juuri niin kuin pitikin, ja Tapahtumallisen tiimi oli viimeistelemässä somistuksia. Juhlien julkkisjuontaja oli kuulemma sairastunut, mutta Tapahtumallisen verkostojen kautta toinen juontaja oli jo matkalla juhlapaikalle.

Maija nautti juhlista täysin siemauksin. Juhlat olivat menestys ja Maija työkavereineen lähti vielä juhlapaikalta jatkoille juhlimaan yön pikkutunneille asti. Seuraavana päivänä juhlatila oli siivottu, ja Maijalle sateli innostunutta palautetta juhlista. Todellakin kaikkien aikojen pirskeet, jossa kaikki oli sujunut kuten pitikin. Bändin kaiuttimien kanssa oli kuulemma illan aikana ollut jotain ongelmaa, kertoi Tapahtumallisen tiimi jälkikäteen, mutta kukaan juhlavieraista ei ollut asiaa edes ehtinyt huomaamaan, kun homma oli jo hoidossa.

Maija otti kiitokset juhlista vastaan säteillen ja kiitti hiljaa mielessään itseään siitä, että oli ottanut avukseen ammattilaiset.

Kummassa tarinassa sinä haluaisit olla päähenkilönä? Kun me teemme työmme, sinäkin ehdit tehdä omasi. Ota yhteyttä ja kerro meille, millaisen tapahtuman haluaisit järjestää!

Tilaa uutiskirje